Örömmel tájékoztatom Önöket, hogy a Biológiai Sokféleség Egyezmény Titkársága webináriumot szervez a biológiai biztonságról szóló Cartagena Jegyzőkönyv hatálybalépésének 20. évfordulója alkalmából!

A Biológiai Sokféleség Egyezmény Cartagena Jegyzőkönyve a biológiai biztonságról szóló olyan nemzetközi szerződés, amely a géntechnológiával módosított szervezetek (GMO-k) egyik országból a másikba történő átvitelét szabályozza. A Jegyzőkönyvet 2000. január 29-én fogadták el, és 2003. szeptember 11-én lépett hatályba. A Magyar Országgyűlés a 2004. évi CIX. törvényben hirdette ki. A 173 Részes Fél listája ezen honlapon érhető el.

A webinárium célja, hogy fokozza az együttműködést és konkrétabb lépéseket tegyen a 2022 decemberében elfogadott „kunming-montreali globális biodiverzitás-megőrzési keretstratégia” biológiai biztonsággal kapcsolatos céljai, a Cartagena jegyzőkönyv végrehajtási és kapacitásbővítési tervei megvalósulása érdekében. Az esemény rávilágít a témában érdekelt felek együttműködésének fontosságára.

A webinárium a Zoom platformon kerül megrendezésre.

                                                 2023. szeptember 11.

                                                          15:00 CEST

Regisztráció: ezen a linken szeptember 10-ig

 

 

A webináriummal kapcsolatos további információk itt érhetőek el.