AGROmash EXPO

2016. január 27-30.

Január 27-én nyitotta meg kapuit társrendezvényeivel együtt a 34. AGROmashEXPO és a 6. AgrárgépShow, ahol a tavalyinál is több, 18 ország 350 kiállítója mutatta be termékeit és szolgáltatásait. A magyar és külföldi piaci szereplők színe-java megjelent az agrár-kiállítási csokron. A több ezer mezőgazdasági gépet, köztük 260 traktort felvonultató eseményre minden idők legtöbb látogatója, több mint 45.000 ember volt kíváncsi.

GMO-k Magyarországon és az Unióban – merre tovább?

2015. szeptember 26.

A konferencia első szekciójának fő témája az elmúlt időszak GMO-kkal kapcsolatos hazai és európai uniós jogszabályi változásai, az Európai Bizottság GM élelmiszerek és takarmányok tagállami tiltásának lehetőségével kapcsolatos javaslata, új tudományos eredmények bemutatása a GMO-k hatásairól és az ellenőrzéssel kapcsolatos tapasztalatok bemutatása.
A konferencia második szekciójának kiemelt témája a GMO-mentes jelölési rendszer kidolgozásával kapcsolatos tervek és lépések, illetve a GM-szója kiváltásának lehetőségei és alternatívái a takarmányozásban.

Hogyan maradjunk GMO-mentesek Európában?

Konferencia 2015. április 16-17.

Az Európai Unióban – több mint négy éves tárgyalási folyamat eredményeként – megszületett a GMO-k köztermesztésének tiltásáról szóló uniós jogszabály-módosítás, miután az Európai Parlament 2015. január 13-án megszavazta a kompromisszumos javaslatot. A tagállamok mostantól szabadon eldönthetik, hogy akarnak-e GMO-kat termeszteni a területükön vagy sem, továbbá társadalmi, illetve gazdasági indokok alapján megtilthatják a GMO-k termesztését területükön vagy annak egy részén.

GMO Roadshow

A Vidékfejlesztési Minisztérium Stratégiai Főosztálya a gazdálkodók és az érdeklődők tájékoztatására GMO Roadshow-t szervez az ország nyolc helyszínén.