Új formanyomtatványok könnyítik a géntechnológiai tevékenységek engedélyeztetési eljárásait

Publikálva: 2022. január 13.

2022. január 4-től megújult a géntechnológiai tevékenységekre vonatkozó hatósági eljárás az engedélyeztetést segítő formanyomtatványok bevezetésével.

Az Agrárminisztérium, mint környezetvédelmi, mezőgazdasági és ipari géntechnológiai hatóság az ügyfelek adminisztratív feladatainak egyszerűsítése, és a géntechnológiai tevékenységek biztonságos végzése érdekében új eljárásrendet vezetett be. Ennek keretében felhívjuk a géntechnológiai tevékenységre vonatkozó engedélyt kérelmezőket arra, hogy a www.gmo.kormany.hu holnapon található kérelemnyomtatványokat használják.

Az új eljárásrend lehetővé teszi a kérelmezők (egyetemek, kutatóintézetek, vállalatok stb.) számára, hogy:

vonatkozó engedélykérelmeiket az új formanyomtatványokon nyújtsák be.

A formanyomtatványok jelentősen könnyítik majd mind a kérelmezők, mind az engedélyező és az ellenőrző hatóságok, mind a Géntechnológiai Eljárásokat Véleményező Bizottság munkáját. Nem utolsó sorban a kérelmezők által végzendő folyamatos kockázatértékelés biztosítása és egységesítése érdekében készített formanyomtatványokkal tovább kívánjuk erősíteni a környezeti és egészségügyi kockázatok csökkentését, és a maximális biztonság elérését.

Menü

Főoldal

Navigáció